En vecka i vinterklimat. Härligt.

merged11

Den enda motionsform som jag uppskattar, förutom promenader, är längdskidåkning. Det är emellertid dåligt beställt med underlaget i Boråstrakten numera och skall man få njutbar åkning krävs det en resa norrut.

Tack vare initiativ från våra kompisar blev detta nu av och resan blev en riktig lyckträff. Grövelsjön vid Dalarnas nordspets erbjöd underbart väder, något tiotal minusgrader och mestadels klart. Snödjupet var någon halvmeter och man kunde åka såväl i motionsspår kring samhället som i fjällterräng både öster och väster om Grövelsjöns dalgång. Väl preparerade spår gjorde det möjligt att använda löparskidor även på fjället, även om det vid något tillfälle resulterade i ett par vurpor på grund av att skaren inte höll. Men, man faller mjukt.

Samhället visade upp ett oväntat lugn, kanske beror det på att slalombacken i området inte tillhör de häftigaste, saknar högtalarmusik och ”after ski”-barer och dessutom ligger något utanför de rutter som vi längdåkare hamnade i.

De få ljusa timmarna så här års är ganska lagom långa för en otränad skidåkare och större delen av tiden kunde vi ägna åt ”before ski” i form av lång gemensam frukost i god samvaro, ”after ski” i form av gemensam lunch och slummer efter några sidors bokläsning, samt middag och sällskapsspel för alla sex i den välisolerade varma stugan.

Trots slummern lyckades jag läsa drygt halva Polanyis bok om den stora omdaningen, samt en kriminalhistoria av Mikael Niemi, Mannen som dog som en lax.

Grövelsjön kommer vi säkert att återvända till.

Ett svar to “En vecka i vinterklimat. Härligt.”

  1. Heiti Ernits Says:

    Det låter jättehärligt! Har också bott runt Grövelsjön och pimplat sik en gång i tiden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: