Vem är vem, (s) eller (m)?

En socialdemokrat och en moderat visar här sina känslor. Bilden är en copyright-säkrad snarlik kopia av det foto som idag pryder Borås Tidnings förstasida.

Gissa vem som är vem?

Glädjeyttringarna beror på att regeringen beslutat att stödja utbyggnaden av en två plus-ett-väg till motorväg.  Hägrande motorvägsbyggen enar politiska kontrahenter. I den heliga tillväxtens namn säger de två herrarna på bilden:

–  Det känns jättebra! Det här är ju en seger, inte bara för Ulricehamn, utan för hela regionen.

–  Detta är väl den fråga som tagit störst tid i min almanacka under hösten, så det är jätteskönt, jag är nästan vimmelkantig.

Gissa vem som är vem?

Facit och orginalbild finns i BT.

 • Det råder konsensus bland  politiker och ekonomer att ekonomisk tillväxt är livsviktig i varje kvartal.
 • Det råder konsensus bland naturvetenskapens forskare att begränsning av koldioxidutsläpp är livsviktig i ett långt tidsperspektiv.

Tyvärr är det de förra som har makt att handla.

Politikerna i sjuhäradsbygden är för övrigt också överens om att förespråka en ny järnvägsförbindelse mellan Göteborg och Jönköping, den är ju gubevars en symbol för den politiskt korrekta tillväxten, “hållbar tillväxt”. Människans överlevnad på sikt beror nog till stor del på om vi i detta uttryck kan flytta fokus i vårt medvetande från “tillväxt” till “hållbar”.

4 svar to “Vem är vem, (s) eller (m)?”

 1. Björn Says:

  Socialdemokratin baserades på önskan att både ha kakan och äta den. Dess storhetstid berodde på en historisk och geografisk tillfällighet, där detta till synes var möjligt, och kommer aldrig tillbaka.

  När Sverige inte längre befinner sig i en privilegierad situation och när gränsen mot andra nationer förtunnas, bryts partiet oundvikligen upp i en vänster- och en högerfalang. Opportunism och separationsångest efter decennier i självklar maktposition leder till att högerfalangen tar befälet. Vänsterfalangen bryt i sin tur upp i resignerade, vanemässiga eller blåögda kappvändare, respektive desillusionerade utbrytare.

  Den naturliga fortsättningen är att Socialdemokraterna officiellt räknas som ett borgerligt mittenparti och att rakryggade medlemmar och väljare går över till Vänsterpartiet. I bästa fall kan vi se fram emot en förnyad polarisering i svensk politik och – i takt med ett accelererande ekonomiskt och ekologiskt sammanbrott – en starkare och tydligare vänstervridning än någonsin tidigare, där Sverige på nytt blir ett föregångsland som stakar ut sin egen väg.

 2. Olle Häggström Says:

  Vad menar du med copyrightsäkrad, Thomas? Jag kan inte skönja någon skillnad mellan din bild och den i BT.

 3. Thomas Svensson Says:

  Jag funderade när jag promenerade till jobbet i går morse om jag skulle drista mig till att bryta BT-s copyright, bilden är ju så talande. Men så kom jag på den lysande idén att istället använda det standardbibliotek av sossar och moderater som finns i Windows fria arkiv. Din blick bekräftar min!

 4. derangedrecords.com Says:

  Good day! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout
  out and tell you I truly enjoy reading your blog posts.

  Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the
  same subjects? Thanks for your time!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: