En stillsam dag i Mora

Vi fortsätter att njuta frukten av de tidigare långa dagsetapperna. I dag blev det en promenadcykling till Mora, en sträcka på 19 km. Då tog vi ändå en omväg om vikingagravarna på Sollerön som Sverigeleden rekommenderade. I Mora checkade vi in på vandrarhemmet redan klockan ett, lämnade Smilla på rummet och gjorde sedan ett besök på Zorn-muséet. Det var några år sedan sist och denne mästares akvareller och oljemålningar är verkligen sevärda även andra gången. Ett mellanspel med hundpromenad runt centum avlöstes sedan av en bröllopsdagsmiddag på restaurang, faktiskt samma restaurang som den vi åt på på hemvägen från Grövelsjön i vintras.

Vi känner oss nu synnerligen nöjda med att ha klarat av den första etappen av vår långa cykelresa. Såväl kroppar som cyklar håller för påfrestingarna, vädret har varit gynnsamt och Smilla verkar trivas lika bra som vi. Det ska nu bli spännande att ge sig på nästa etapp efter tågresan till Östersund. Vi förväntar oss där en något annorlunda natur, kanske tuffare topografi och möjligen mer trafikerade vägar då vi inte längre har tillgång till Sverigeledens utvalda vägavsnitt.

Ett svar to “En stillsam dag i Mora”

  1. Inger Arvidsson Says:

    Här får vi nöja oss med promenader i omgivningarna, men på väg till Bibban plockade jag en liter hallon och på kvällspromenaden kontrade Stig med en liter kantareller, en dag utan regn😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: