Mot Hammarstrand

Inför dagens måttliga etapp kunde vi ta det ganska lungt på morgonen i vår trevliga lilla lägenhet på Sörgården. I går hängde vi upp täletet och liggunderlagen på tork i ladan bland alla redskap, motorsågar och allskns bråte och i morse var det torrt och fint. Värden och hans lilla sexåriga dotter Saga tog farväl av oss med ett mobilfoto och efter proviantering i Stuguns ICA Nära kunde vi återuppta vår färd österut på 87:an. Vädret var som i går, småkallt, småregnigt och blåsigt, men inte tillräckligt mycket regn för att få oss att ta på regnkläder. De tveksamt medtagna handskarna kom däremot väl till pass denna dag med temperatur kring tio grader.

När det var dags för lunchrast småregnade det fortfarande och vi hittade ingen inbjudande plats för matlagnigning, men genom att ta skydd av et tall på en ordnad rastplats kunde vi ändå rigga upp vårt trangiakök och tillaga nyponsoppa. Den smakade gott, gjord på Indalsälvens vatten, med grädde och biskvier. Ett ägg och en macka till stärkte oss för fortsatt färd.

ränna2

Stålskodd, nu torrlagd, flottningsränna i Krångede.

Strax kom vi förbi Krångede kraftverk, vilket var en imponerande syn för oss sydlänningar. Vid kraftverket fanns också ett museum som var mycket välgjort och intressant. Där fick vi bland annat klart för oss att detta kraftverk var det första stora vattenkraftverket i Sverige och att det länge var det största. Efter museituren tog vi en kopp kaffe i kaféet och sedan en promenad ner mot älven, där utställningen fortsatte med bilder fastsatta i den gamla flottningsrännan.

Från Krångede var det bara knappt två mil till dagens slutmål Hammarstrand, en ort som också har ett vattenkraftverk och dessutom ett vandrarhem, Lergodset, med ett holländskt värdpar. Här är vi nu installerade i ett litet rum och planerar nu att laga middag. Till måltiden blir det idag rött vin, Hammarstrand har nämligen också ett systembolag!

lunch

En tall som vind- och regnskydd

sten

Vacker jämtländsk sten- och tallsko

vin

Ett passande vin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: