Utsikt, kantareller och taggsvamp

Väderprognoser inom något dygn är verkligen bra numera, och ännu bättre är att man kan få dem lokalt. Idag berättade så yr.no att det skulle börja regna klockan ett. Alltså kunde vi, denna cykelvilodag, planera en promenad på förmiddagen och sedan lite läsning och surfning inomhus under regnet. På inrådan av vår hyresvärd LIisa promenerade vi via en grusväg och traktorstig upp på ett  närliggande berg. Smilla stortrivdes med att få springa fritt i skogen och vi människor fick också lite hemkänsla när vi såg några mögliga Karl Johansvampar på vägen upp. Slutligen hamnade vi på toppen av berget och fick en mycket fin utsikt, sydvästerut kunde vi se Höga Kusten-bron tror vi, samt Nora kyrka halvägs dit. På nervägen sprang vi på en hel del kantareller och blektaggsvamp som skulle passa bra till middagen.

Till svampsoppa behöver men grädde och lök, vilket krävde en tur till butiken sju kilometer bort. Åter litade vi på väderprognosen som förutspådde slut på regnet klockan fem, vilket gav god marginal till stängningsdags. Och mycket riktigt, kvart i fem började regnet avta och jag äntrade cykeln för att handla de nödvändiga ingredienserna.

Svampsoppan blev god och avnjöts med folköl och ädelostmacka. Liisa bjöd sedan på en nybakad smördegskaka till efterrätt då hon just fick besök av en väninna. Väninnan visade sig ha bra koll på Härnösand, kollade för säkerhets skull med någon på telefon, och gav oss sedan tips om en cykelreparatör i staden.

Våra nya grannar från Sollefteå kom tillbaka efter sin turistdag och när vi diskuterat asiatisk mat en stund med dem visade Helén en bok som hon skrivit och gett ut med såväl reseberättelser som recept. Den ska vi beställa när vi kommer hem! Vi fick också tips om våra cykelvägar de två närmaste dagarna då vår värdinna, hennes väninna och våra grannar är väl bevandrade i den lokala geografin.

IMG_9857

Utsikt mot Höga Kusten-bron

Ett svar to “Utsikt, kantareller och taggsvamp”

  1. Inger Arvidsson Says:

    Idag har vi läst ikapp! Vilka möten ni får uppleva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: