Vi ökar takten igen

Färden gick idag västerut, vi måste ju undvika E4:an, förbi en mycket lång sjö, Långsjön, där vi träffade på ett par som promenerade. De tänkte gå runt sjön denna dag, en vandring på ca 14 kilometer. Vi hade siktet inställt på ca 70 km, vilket betyder Sundsvall och trampade på i sommarvärmen.

Strax vände vi söderut, men också uppåt då det var en ås att passera. Vi klättrade upp 75-100 meter och tog vår andrafrukost när vi nästan var uppe. Lite upp och ner var det en stund och under detta avsnitt hittade vi massor av kantareller, ja för första gången i vårt liv, tror jag, lämnade vi en massa gulingar i diket med tanke på tillagningsmöjligheterna.

Snart bar det nerför rejält, kanske den längsta nerförsbacken hittills och det dröjde inte länge innan vi var i Timrå. På stora torget i denna ort slog vi oss ner och käkade lunch i blickfånget för den ledighetskommmitté som placerat sig med bästa torgutsikt.

Vägen mot Sundsvall var till att börja med behaglig, först en mindre asfaltsväg utan besvärande biltrafik, sedan cykelbana jämte bilvägen ända in till staden. De sista kilometrarna bestod åter i passagen av en ås, men vi var fulla av energi idag och klarade det med glans.

När vi skulle vika av för att runda viken i Sundsvallsfjärden såg vi till vår glädje att man faktiskt gjort en cykelbana på den splitter nya Sundsvallsbron. Då jag var inblandad i byggprojektet en smula förra året var det ju kul att kunna cykla över och vi stannade förstås mitt på och tog en bild. Denna brotur innebar förstås att vi missade Sundsvalls centrum, vilket kanske inte var någon större förlust, men vi behövde handla lite mat. Några anläggningsarbetare vid brofästet beskrev vägen till närmaste ICA-butik och efter besöket där hade vi bara ett par kilometer kvar till en camping strax söder om trämetropolen.

Ett bad i fjärdens vatten var avsvalkande och kantarellmackan njutbar.

IMG_0195

Utsikt från Sundsvallsbron inåt sta´n

IMG_0198

Trangiaköket har en delikat uppgift i kväll

Ett svar to “Vi ökar takten igen”

  1. Magnus Holmgren Says:

    Ack, ack! Missade ni den berömda stenstaden som byggdes av träpatronerna (notera paradoxen) med hotell Knaust som den kanske mest kända byggnaden? Men det är klart att den nya bron är ju häftig! Ni får ta stenstaden på nästa cykelsemester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: