Slutet på färden närmar sig med stormsteg

Söderköping var en överraskning. Staden har anor, men är numera en pittoresk småstad kring ån och kanalen. En promenad genom de centrala delarna tar inte lång tid och vi imponerades av de idylliska husen och av det vackra stadshotellet. Tyvärr är det inte hotell längre, annars hade vi sett till att äta vår frukost där i morgon.

Strax intill denna vackra byggnad hittade vi dock å-kaféet där vi åt en delikat fisksoppa till middag denna sista kväll på cykelsemestern. Det är nämligen så att vi överenskommit med Peter att han möter upp oss i morgon vid E4:an, tar cyklarna på taket, bagaget i kofferten och låter sina föräldrar ta bussen till Borås. Det var ju ett förträffligt sammanträffande att han, med sällskap, hade ärende i Stockholm just denna helg. Vi kan därmed avsluta vårt cyklande när det ännu är i intrressanta trakter och slipper de sista dagarnas transportsträcka genom välkända marker i Småland och Västergötland.

Dagens cykling till Söderköping gick genom jordbruksbygd där bönderna nu var i färd med att bärga skördarna av havre, vete och råg. De sju milen till målet var ganska påfrestande då detta nog var den varmaste dagen hittills, men avslutningen utefter Göta kanal var behaglig; inga bilar, inga backar och bitvis föredömligt skuggigt. Smilla kunde också springa sig trött utefter kanalen och lade sig utan protester i vår hyrda lägenhet medan vi gick ut för middag.

IMG_0104 IMG_0109 IMG_0114 IMG_0121

2 svar to “Slutet på färden närmar sig med stormsteg”

  1. Inger Arvidsson Says:

    Söderköping har jag länge velat se….men va skönt att ni snart är hemma igen😃 just nu är vi mormor och morfardagis då Lisa jobbar och Abbe är i Tunisien…det är roligt det med!

  2. Magnus Holmgren Says:

    Mycket bra jobbat. Tack för en mycket trevlig rese dagbok.
    Magnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: