Intåg i Hälsingland

IMG_9930

Fiskeläget Mellanfjärden

Nattens hotell-vistelse efter restaurangmiddag i fiskeläget Mellanfjärden var inte så dumt efter regnet i går. Hotellfrukost uppskattas också och då den inte severades förrän klockan åtta fick vi sovmorgon. Vi utnyttjader förstås en del av denna extra tid före frukost till att packa, så vi kunde sitta upp klockan nio som vanligt.

Landskapet kring dagens småvägar visade faktiskt en något ny karaktär, gårdarna var större, ladugårdarna hade glasfönster och åkrarna gav ett bördigt intryck, Hälsingland är väl helt enkelt ett rikt landskap avseende jordbruk, medan våra senast genomresta landskap varit rikare på skog. Rikt på kantareller är det också här i Hälsingbygderna och förutom en rejäl skörd av dessa gula delikatesser hittade vi också en stor, fin Karl-Johan-svamp. Svampskörden kommer väl till pass till kvällen, då vi åter stämt möte med Karin, Tony och Tor. De är på återresa mot Borås och möter upp oss på vägen.

I dag var det växlande molninghet och behaglig cyklingstemperatur. Vinden var nordlig för första gången sedan vi lämnade Borås. Och vi cyklar söderut! Lyckan står oss bi på denna semester. Topografin var lite lagom kuperad och de fyra-fem kilometrarna grusväg var välkomna för Smilla, som då kunde springa fritt mellan husses och mattes cyklar. De få gånger det dyker upp en bil på dessa vägar ropar vi till hunden som snällt tar skydd mellan cyklarna och högerdiket.

Efter några mil och en lunchpaus med bad anlände vi till nästa stad på norrlandskusten, Hudiksvall, där vi stannade till för att proviantera en del och sedan tråcklade oss igenom med visst besvär som vanligt. Snabbt tog vi oss sedan till målet för dagen, campingplatsen strax norr om Iggesund. Där hade Karin-familjen redan anlänt och bokat en fyrbäddsstuga som vi blev inbjudna att dela. Karin och Tony hade också provianterat för middagsbjudning i kväll som vi kompletterar med smörstekt svamp. Eftermiddag och kväll domineras förstås av den lille Tor, centralgestalt just nu i familjen.

11866453_10203316011501178_3083676280775804297_n

Nattlogi och sällskap

IMG_9950

Centrum för uppmärksamheten denna eftermiddag

Ett svar to “Intåg i Hälsingland”

  1. Inger Arvidsson Says:

    Vilken Sötis! Förstår att dessa dagar blir 2 av höjdpunkterna på resan :-).
    Det är mycket trevligt att följa er resa så här, här hemma lunkar det på, lite blåbärsplockning; gräsklippning; bad i sjön (22 gr). Jag njuter av att solen lyser, även på vår stuga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: